Τουρκία-Επίτιμος πρόεδρος HDP: Δηλώσεις έκανε ο επίτιμος πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος και τονίζει πως αν δεν εκλεγεί ο Ερντογάν θα πάει φυλακή.

Τουρκία-Επίτιμος πρόεδρος HDP: Σε δηλώσεις που έκανε ο επίτιμος πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, HDP, Eρτουγκρούλ Κιουρκτσού, αποκάλυψε πως πιστεύει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αν χάσει τις εκλογές θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Πιο αναλυτικά τι υποστήριξε: «Στην περίπτωση που ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές, θα πάει στη φυλακή, γιατί έχει διαπράξει πάρα πολλά εγκλήματα κατά την διάρκεια της προεδρίας του.

To HDP εκπροσωπεί τα κουρδικά αιτήματα με έναν εποικοδομητικό τρόπο, προτείνοντας έναν συνταγματικό τρόπο ζωής, αλλά ο Ερντογάν προσπαθεί να το αφανίσει γιατί γνωρίζει πως αν δεν το καταφέρει, το 2023 θα χάσει τις εκλογές».

Eνώ στην συνέχεια είπε: «Στην περίπτωση του Ερντογάν, θα πάει στην φυλακή, διότι έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά την διάρκεια της προεδρίας του. Ο Ερντογάν είναι ένας εξαιρετικά διεφθαρμένος ηγέτης και αν χάσει, η κυβέρνησή του δεν θα μπορεί να ελέγχει τα δικαστήρια, τα ΜΜΕ, τα τζαμιά, την καθημερινή ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Κιουρκτσού και συνέχισε «μαζί με την ήττα του Ερντογάν θα ηττηθεί το χαλιφάτο του Ισλάμ, θα ηττηθεί ο τρόπος που παρουσίασε την Τουρκία σαν Ισλαμική Δημοκρατία. Θα ηττηθεί και η δυναστεία που έστησε. Όλα θα καταρρεύσουν».

Τέλος ενδιαφέροντα λοιπόν τα λόγια του κ. Κιουρκτσού για το όλο θέμα, καθώς δείχνουν πως οι εκλογές στην Τουρκία αναμένεται να κρίνουν πολλά, ίσως και την πορεία των πραγμάτων στο Αιγαίο, είτε με αλλαγή ηγεσία είτε με μη αποδοχή ενδεχόμενης ήττας του Ερντογάν, η οποία ίσως οδηγήσει σε εξαγωγή της αναμπουμπούλας στο Αρχιπέλαγος.

Πηγή: sportime.gr