Έντυπο συναίνεσης και ερωτηματολόγιο, που αφορούν τον εμβολιασμό των πολιτών για τον κορονοϊό, απεστάλησαν από το Υπουργείο Υγείας στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας. 

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα έντυπα, που έχουν σταλεί στα εμβολιαστικά κέντρα από το υπουργείο Υγείας, ενόψει της εθνικής εκστρατείας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες, που απεστάλησαν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας και συντάχθηκαν σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες, που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία, αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

Παράλληλα, εάν κάποιος πολίτης δεν είναι σε θέση να παράσχει προφορική συγκατάθεση, τότε το σχετικό έντυπο θα συμπληρώνεται από κάποιον οικείο του, από τον πάροχο φροντίδας ή από δικαστικό συμπαραστάτη.

Συγκεκριμένα στο έντυπο συγκατάθεσης αναφέρεται:

«Έχω διαβάσει ή μου εξηγήθηκαν οι πληροφορίες σχετικά με το υπό χορήγηση εμβόλιο έναντι της Covid-19. Κατανοώ τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και τον κίνδυνο μην εμβολιασμού. Έχω ενημερωθεί για τις αντενδείξεις εμβολιασμού με το παραπάνω εμβόλιο στο παραπάνω άτομο. Κατανοώ ότι στη σπάνια περίπτωση εμφάνισης αναφυλαξίας, θα γίνει παροχή επείγουσας θεραπείας. Είχα την ευκαιρία να θέσω ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν ικανοποιητικά».

Εκτός από τη συγκατάθεσή τους, οι πολίτες θα καλούνται, παράλληλα, να συμπληρώσουν και ένα σύντομο ιστορικό τους, απαντώντας στο παρακάτω ερωτηματολόγιο

Πηγή: Reader.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου