Αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ έκοψαν πρόστιμο σε εθελοντή αιμοδότη, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του από το νοσοκομείο – Σύμφωνα με την καταγγελία προχώρησαν σε σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια εν μέσω κορονοϊού

Ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού οι εκκλήσεις για εθελοντική αιμοδοσία, λόγω ελλείψεως αίματος, είναι συχνές. Γιατροί και ειδικοί απευθύνουν συχνά-πυκνά καλέσματα, ενώ αρκετά σωματεία εκπαιδευτικών δεν σταμάτησαν να δίνουν αίμα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ να κόψουν πρόστιμο σε εθελοντή αιμοδότη, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του από το νοσοκομείο.

Το περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, αν και ο εθελοντής αιμοδότης, ο οποίος επέβαινε σε τρόλεϊ, «ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του», οι αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο.

Πηγή: alfavita.gr