Ο διάσημος Ιταλός δύτης Enzo Mallorca έκανε βουτιά στην καυτή θάλασσα των Συρακουσών και μιλούσε με την κόρη του Rossana που επέβαινε στο σκάφος.


Έτοιμος να βυθιστεί, ένιωσε κάτι ελαφρώς χτυπημένο στην πλάτη. Γύριςε και είδα ένα δελφίνι. Μετά συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε να παίξει αλλά να εκφράσει κάτι.
Το ζώο βούτηξε και ο Enzo το ακολούθησε.
Σε βάθος περίπου 12 μέτρων, παγιδευμένο σε ένα εγκαταλελειμμένο δίχτυ, υπήρχε ένα άλλο δελφίνι.


Ο Μαγιόρκα ζήτησε γρήγορα από την κόρη του να αρπάξει τα μαχαίρια κατάδυσης. Σε λίγο, οι δυο τους κατάφεραν να ελευθερώσουν το δελφίνι, το οποίο, στην άκρη των δυνάμεων, προέκυψε, εξέδωσε μια ” σχεδόν ανθρώπινη κραυγή ” (περιγράφει ο Μαγιόρκα).
Ένα δελφίνι μπορεί να αντισταθεί κάτω από το νερό μέχρι και 10 λεπτά, μετά πνίγεται.
Το απελευθερωμένο δελφίνι που εξακολουθεί να είναι έκπληκτο ελέγχθηκε από τον Ένζο, τη Ροσάνα και το άλλο δελφίνι. Μετά ήρθε η έκπληξη: Ήταν θηλυκό δελφίνι, που σύντομα γέννησε ένα μικρό.


Το αρσενικό τους κυκλώνει και, όρθιος μπροστά στον Ένζο, άγγιξε το μάγουλό του (σαν φιλί), σε μια κίνηση ευγνωμοσύνης και έφυγε μακριά.


Ο Enzo Mallorca τελείωσε λέγοντας:
” Μέχρι ο άνθρωπος να μάθει να σέβεται και να μιλάει στον κόσμο των ζώων, δεν μπορεί ποτέ να γνωρίσει τον πραγματικό του ρόλο στη Γη”.


 

Thanks to redcharlie for sharing their work on Unsplash.