Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με τον κορωνοιό η πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου, Παρθένα Κιόρτεβε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

 

Όπως τόνισε, έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ, οι ασθενείς διασωληνώνονται ακόμα και σε χειρουργεία ενώ άλλοι διακομίζονται σε Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Ενδεικτικό της κατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα είναι ότι ένα αεροσκάφος C-130 ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Χρυσούπολη Καβάλας, παρέλαβε ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι και θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η πρόεδρος των γιατρών της Δράμας επεσήμανε ότι θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή και άλλων ασθενών. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το νοσοκομείο της Δράμας πλήττεται περισσότερο σε σχέση με νοσοκομεία άλλων νομών και δεν επαρκούν οι γιατροί.

 

Νωρίτερα, η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος διέψευσε τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας, τονίζοντας ότι «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα».

 

Η διοίκηση εξηγεί ότι η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, «αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής». Όπως προσθέτει, για να επιτευχθεί αυτό και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, «προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους για το χρονικό διάστημα της μίας ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Πηγή: lifo.gr