Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εξέδωσε οδηγίες με βάση τις οποίες θα λειτουργήσουν οι πολιτιστικές δομές και οι αντίστοιχοι φορείς, από σήμερα και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Κόκκινη γραμμή, μπαίνει προς το παρόν μόνο στις συναυλίες και τις μουσικές εκδηλώσεις,  σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους.

Οι θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους επιτρέπονται, με το 60% της συνολικής χωρητικότητάς τους, διαχωρισμός που προκάλεσε αντιδράσεις από τον μουσικό κόσμο.

Σχετικά με τα κλειστά θέατρα, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν λειτουργούν αυτή την περίοδο, εντάσσονται στους χώρους οι οποίοι θα μείνουν κλειστοί τις δύο αυτές εβδομάδες. Το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο, θα ανακοινώσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας αλλά και τις ακριβείς προϋποθέσεις διεξαγωγής των παραστάσεων, που θα ισχύουν για όλους τους θεατρικούς χώρους της ελληνικής επικράτειας.

Στον κινηματογράφο,  παραμένουν ανοιχτά τα θερινά σινεμά της Αθήνας, με πληρότητα 60% αλλά μπαίνει «απαγορευτικό» σε όλες τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες.