Ο Liu Guoliang, πρόεδρος της Κινεζικής Ομοσπονδίας Πινγκ πονγκ, διορίστηκε πρόεδρος του νέου Παγκόσμιου Συμβουλίου Πινγκ Πονγκ.
Το World Table Tennis είναι η εμπορική οργάνωση που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πινγκ πονγκ πέρυσι για να εκσυγχρονίσει και να αναπτύξει το άθλημα και να ανανεώσει τους διαγωνισμούς της.
Το ITTF είπε ότι το Συμβούλιο WTT «θα είναι το διοικητικό όργανο του WTT προς το κοινό και την αγορά. Χρησιμεύει στην εκπροσώπηση των απόψεων όλων των βασικών ενδιαφερομένων του πινγκ-πονγκ παγκοσμίως ».
Τα μέλη του Συμβουλίου του WTT αποτελούνται από παίκτες του παρελθόντος και του παρόντος, προσωπικό της ITTF και προσωπικότητες από διοργανωτές εκδηλώσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος της ITTF Steve Dainton και ο αναπληρωτής πρόεδρος Khalil Al-Mohannadi έχουν μέχρι στιγμής ανακηρυχθεί μέλη, με πολλά ακόμη να έρχονται. Ο ITTF δήλωσε ότι ο Liu, Θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πινγκ Πονγκ Πόνγκ για τη Κίνα και πρώην προπονητής της κινεζικής εθνικής ομάδας, θα «αναλάβει συνολική ηγεσία και ευθύνη για την πρωτοπορία του μέλλοντος του πινγκ-πονγκ» στο ρόλο του ως προέδρου.
Ο Ντάιντον είπε: «Για την επιτυχία του WTT και του πινγκ-πονγκ στο σύνολό του, είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε ενεργά άτομα υψηλού επιπέδου στη διαμόρφωση του μέλλοντος του αθλητισμού μας. Το γεγονός ότι ο Liu Guoliang είναι η πιο σημαντική επιρροή στο πινγκ-πονγκ, όχι μόνο στην Κίνα αλλά και σε όλο τον κόσμο, τον τοποθετεί τέλεια ως πρόεδρος του Συμβουλίου WTT. ” Το ITTF αναδιαρθρώνει τις κορυφαίες ιδιοκτησίες του από το 2021 και μετά, διπλασιάζοντας τα χρηματικά έπαθλα, δημιουργώντας μια νέα περιοδεία γυναικών και βελτιώνοντας την παραγωγή εκπομπών.
Η WTT θα εμπορευματοποιήσει τις ανανεωμένες ιδιότητες, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό εσωτερικής εμπειρογνωμοσύνης και βοήθειας από πρακτορεία. Ο Philippe Le Floc’h, ο πρώην επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Fifa, βοηθά ως σύμβουλος. Το ITTF νωρίτερα φέτος ξεκίνησε μια διαδικασία για τον εντοπισμό των φιλοξενουμένων για τα νέα του γεγονότα από το 2021 και μετά. Η ομοσπονδία θεωρείται ότι έχει συμφωνήσει τουλάχιστον μία σημαντική εμπορική συμφωνία για τον κύκλο από το 2021 και μετά, με την κινεζική εταιρεία Quanguan Sports (QG Sports). Τα δικαιώματα που καλύπτονται από τη συμφωνία δεν είναι ακόμη σαφή. Η QG Sports έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το ITTF για πρωτοβουλίες ανάπτυξης νέων στην Κίνα και είναι επίσης συνεργάτης του CTTA.
Ο διευθύνων σύμβουλος της QG Sports είναι ο Lei Zhenjian, πρώην διευθύνων σύμβουλος της LeSports, η πλέον ανενεργή κινεζική αθλητική πλατφόρμα ροής βίντεο. Το ημερολόγιο πινγκ-πονγκ 2020 έχει διαταραχθεί άσχημα από την πανδημία Covid-19. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Τένις, το οποίο αρχικά θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο, ήταν ένα από τα πρώτα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα που ακυρώθηκαν καθώς εξαπλώθηκε η πανδημία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, απομακρύνθηκαν από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του τρέχοντος έτους έως το 2021.