Η έκθεση “Τέχνες και Θέατρο” στην Επίδαυρο, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020. Στο πλαίσιο της έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να γίνουν κομμάτι της διάδοσης μια νέας ιδέας. Ένας καινούργιος συνδιασμός video art με performance.

Screen dance , χορός για την κάμερα. Συνδυασμένη χορογραφία κίνησης performer και κάμερας.

Το βίντεο “Θολώνοντας τα όρια” , είναι ένας χορός για την κάμερα, με ανάμεικτα συναισθήματα (λύπη, φόβος, θυμός, κοινωνική απομόνωση, συναισθηματική εξάντληση, όρια ταυτότητας).

Η κάμερα συνδέεται τόσο στενά με το σώμα, μπορεί πραγματικά να επιτρέψει στο κοινό του θεάματος να είναι οπουδήποτε μαζί τον/την performer. Είναι σαν να κοιτάς μέσα από την κάμερα απευθείας στα μάτια του κοινού και το αντίστροφο. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και όλα όσα περιλαμβάνονται. Μπορεί η απεικόνιση του/της performer μέσα από την εικόνα να είναι ταυτόχρονα γλυπτική και φωτογραφική. Έτσι σε κάθε κίνηση και σε κάθε μορφή υπάρχει μια ένταση. (ή κάθε κίνηση και κάθε μορφή έχει μια ένταση).

Είναι ένα ντουέτο μεταξύ του σώματος και της κάμερας, η κάμερα έχει χορογραφηθεί σε σχέση με την κίνηση με πολύ ακριβή τρόπο. Έχουμε επίγνωση της παρουσίας της κάμερας και ότι έχει έναν ρόλο, μια ταυτότητα ,μας παρατηρεί … προσπαθώντας να πλησιάσει πιο κοντά μας … μπαίνει στον χώρο όπου βρισκόμαστε και αρχίζουμε να συνεργαζόμαστε … σαν να μην μπορεί κανείς να αποδράσει από την επίβλεψή της, προσπαθώντας μέσα από τον συνδυασμό κάμερας – κίνησης να βρούμε μια “γλώσσα επικοινωνίας”.

‘Είναι σαν ένα νεκρό σώμα να σηκώνεται,προσπαθώντας να μιλήσει για τα νεκρά πράγματα μέσα του , μέσω του χορού και της κίνησης. Μεταμορφώνεται σε χορό του ασυνείδητου, μια κινησιολογία αυτού που δεν είμαστε σε θέση να εκφράσουμε, των σκέψεων και των συναισθημάτων που είναι θαμμένα βαθιά μέσα μας, κάτω από τη συνείδησή μας .Ασχολείται με τη σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων και αντανακλά πράγματα που οι άνθρωποι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν. Ο χρόνος και οι κινήσεις δεν έχουν ρυθμιστεί απόλυτα. θέλουμε να αποκαλύψουμε την κίνηση, όχι να πούμε στον χορευτή τι να κάνει.

Αντ ‘αυτού, δίνουμε στον /στην Performer ένα κίνητρο, κάτι που πρέπει να ενσωματώσει στην κίνηση μαζί με μια οπτικοποίηση, Οικεία συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος και η θλίψη και τα αφήνουμε να δραπετεύσουν από μέσα του/της…

“Blurring the borders”

A film collective by Angelina Voskopoulou & Artemis Skoulika

Performance: Vasiliki Nomidou