Ο καγκελάριος της Αυστρίας διαβεβαίωσε πως οι αρχές της χώρας θα δράσουν αποφασιστικά εναντίον της τρομοκρατίας και πως θα την καταπολεμήσουν.

Τη διαβεβαίωση πως οι αρχές θα προχωρήσουν σε «αποφασιστική δράση εναντίον των δραστών αυτής της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης» που σημειώθηκε στη Βιέννη το βράδυ της Δευτέρας, εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε ανάρτηση στο διαδίκτυο αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Κουρτς δήλωσε πως ο στρατός θα αναλάβει ορισμένα από τα αστυνομικά καθήκοντα, προκειμένου να επιτρέψει στους αξιωματικούς να επικεντρωθούν στο να κυνηγήσουν τους δράστες, που είναι υπεύθυνοι για τους πυροβολισμούς σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί πάνω από δώδεκα άτομα.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον εαυτό μας να εκφοβίζεται από την τρομοκρατία και θα καταπολεμούμε αυτές τις επιθέσεις αποφασιστικά με κάθε τρόπο» δήλωσε ο Κούρτς.

«Όλη η χώρα σκέφτεται τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους, στους οποίους εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου» συνέχισε.

«Ευχαριστούμε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους διεθνείς εταίρους μας για τη συμπάθειά τους και την έκφραση αλληλεγγύης» έγραψε στην ανάρτησή του.

Πηγή: sputnik.gr