Μηδενικά κρούσματα κορονοϊού στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες, που να οφείλεται σε μετάδοση στο εσωτερικό της χώρας.

Μηδενικά κρούσματα κορονοϊού στην Αυστραλία: Το πιο σκληρό lockdown πέτυχε στη Μελβούρνη

Έτσι πέτυχε στη Μελβούρνη το πιο σκληρό lockdown στον κόσμο, όπου η μεγαλούπολη της Αυστραλίας βγαίνει «νικήτρια» στη μάχη με τον κορονοϊό, καθώς τα νέα κρούσματα παρέμειναν για 3η συνεχή ημέρα στο μηδέν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Μηδενικά κρούσματα κορονοϊού στην Αυστραλία: Στο μηδέν κρούσματα και θάνατοι, για ένα τριήμερο

Ήταν η πρώτη φορά από το διάστημα 4-6 Μαρτίου με τα νέα κρούσματα στο μηδέν για ένα τριήμερο, ενώ στο μηδέν παρέμειναν και οι νέοι θάνατοι.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων για το διάστημα των 14 ημερών είναι πλέον και κάτω από το 2 για τη μητροπολιτική περιοχή, με μόλις ένα κρούσμα από άγνωστη πηγή, ενώ για την Περιφέρεια, ο μέσος όρος βρίσκεται στο μηδέν.

Μηδενικά κρούσματα κορονοϊού στην Αυστραλία: Αυτό έχει να συμβεί από 9 Ιουνίου

Αυτό είχε να συμβεί εδώ και πέντε μήνες περίπου, από τις 9 Ιουνίου, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Υγείας.

Οι αρμόδιοι στη Βικτώρια λένε στους κατοίκους να απολαύσουν την ελευθερία τους, αλλά με προσοχή και με τήρηση των μέτρων, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι.

Μηδενικά κρούσματα κορονοϊού στην Αυστραλία: Η Βικτώρια σε τροχιά για τη νέα άρση των περιορισμών

Ο επικεφαλής των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Βικτώριας, Brett Sutton, σχολιάζοντας τη Δευτέρα τα στοιχεία για τον κορονοϊο, έκανε λόγο για «καταπληκτικά» δεδομένα και επεσήμανε πως η Βικτώρια είναι σε τροχιά για τη νέα άρση των περιορισμών την προσεχή Κυριακή, αλλά της επίτευξης του στόχου για «COVID-normal» Χριστούγεννα.

Πηγή: enimerotiko.gr