Όλοι οι λάτρεις των ζώων ξέρουν πόσο πονάει η ψυχή μας όταν ένα από τα άστεγα ζώα που φροντίζουμε είναι τραυματισμένο, άρρωστο ή ακόμα και η ζωή του κινδυνεύει. Αν και θα θέλαμε να τους δώσουμε την προσοχή που τους αξίζει, δυστυχώς δεν έχουν όλοι τους οικονομικούς πόρους για να πληρώσουν έναν κτηνίατρο ή όταν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να τους μεταφέρει άμεσα στον κτηνίατρο για να τα εξετάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Για να μην αναφέρουμε την κατάσταση των εκατομμυρίων αδέσποτων σκύλων, που δεν έχουν κανέναν να τους φροντίσει.

Το “Ambudog” είναι ένα ασθενοφόρο που ειδικεύεται στη φροντίδα σκύλων και γατών που έχουν ανάγκη. Βοηθά τα σκυλιά που είναι τραυματισμένα και επίσης εκείνα που χρειάζονται εμβόλια ή στείρωση, εντελώς δωρεάν.

Τα ζώα αξίζουν τα πάντα στη ζωή. Αλλά στον ανθρώπινο κόσμο παίρνουν τόσο λίγα.

Οι περισσότεροι δεν έχουν καν σπίτι και πρέπει να ζουν στους δρόμους, προοριζόμενοι για περιφρόνηση. Πολλοί ακόμη τραυματίζονται ενώ περιπλανιούνται μόνοι τους, δεν μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους. Αν και υπάρχει ακόμα μια λάμψη ελπίδας.
.
 

Υπάρχουν ασθενοφόρα πλέον που δεν προσφέρουν υπηρεσίες μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα και βασικά στα αδέσποτα. Αυτό συμβαίνει ήδη σε αρκετές χώρες όπως στην Κολομβία, στην Ισπανία , Αργεντινή και Γερμανία που συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Και ελπίζουμε σε πολλά περισσότερα.  
 

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι το Ambudog όχι μόνο φροντίζει τα ζώα του δρόμου, αλλά και τα κατοικίδια ζώα που, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων ή απόστασης, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης στην δωρεάν υπηρεσία εμβολιασμού και στείρωσης.

 
Το Ambudog, όπως λέγεται, θα φροντίζει αδέσποτα που έχουν τραυματιστεί ή έχουν αρρωστήσει, θα τα εμβολιάζει και θα τα στειρώνει. Ακόμα, θα εξυπηρετεί όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στον κτηνίατρο τα ζωάκια τους. Όλες οι υπηρεσίες τους είναι δωρεάν. Αυτό φαίνεται πως χρειάζεται στο Μεξικό, αφού είναι η χώρα σε όλη την Λατινική Αμερική με τους περισσότερους αδέσποτους σκύλους: 25 εκατομμύρια περίπου το 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Από αυτούς εκτιμάται ότι το 75% δεν έχει εμβολιαστεί ή αποπαρασιτωθεί ποτέ στην ζωή του, ενώ 8 στους 10 αδέσποτους σκύλους πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. …
 
Όταν στην Ελλάδα υπάρχει εγκατάλειψη και κακοποίηση των ζώων, σε κάποιες χώρες του εξωτερικού υπάρχει μέριμνα και φροντίδα!
Πηγή: petsworld.gr
 
Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου