Οι αρνητές του κορονοϊού θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σκληρότερα από ό,τι τώρα, πρότεινε ο Ελβετός οικονομολόγος ειδικός σε θέματα υγείας Βίλι Όγκιερ- ο οποίος, πέραν των υψηλότερων προστίμων για μη χρήση μάσκας, πρότεινε «οι αρνητές της Covid να καταγράφονται σε μητρώο και να εγκαταλείπουν το δικαίωμά τους για κλίνη στα επείγοντα ή ΜΕΘ σε περίπτωση ελλείψεων».

Όπως είπε ο Όγκιερ σε συνέντευξή του στην Tamedia την Τρίτη. «Όποιος κατηγορείται για εσκεμμένη παραβίαση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των κανόνων υγιεινής θα έπρεπε να έχει την ευθύνη για τις πράξεις του».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως από οικονομικής άποψης, «όσο πιο χαλαρά είναι τα μέτρα τόσο πιο αυστηρά πρέπει να εφαρμόζονται- αλλιώς δεν θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τους ρυθμούς μόλυνσης αρκετά γρήγορα».

Όπως είπε, πρόσφατα είδε επανειλημμένα ανθρώπους στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης να αντιστέκονται στις απαιτήσεις της αστυνομίας σιδηροδρόμων για μάσκα. Όπως είπε, η αστυνομία σιδηροδρόμων και οι εταιρείες σεκιούριτι θα πρέπει να μπορούν να επιβάλουν πρόστιμα. Όταν του είπαν πως η στέρηση της νοσηλείας σε νοσοκομείο για κακή συμπεριφορά θυμίζει περισσότερο την Κίνα παρά την Ελβετία, είπε ότι μιλούσε μόνο για καταστάσεις συμφόρησης. «Όταν τα νοσοκομεία φτάνουν στα όριά τους, οι γιατροί δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίζουν ποιος παίρνει το τελευταίο κρεβάτι. Νομίζω πως είναι πιο δίκαιο κάποιος δηλωμένος “αντάρτης Covid” να το χάνει παρά να δείχνουν με το δάχτυλο απλά στον πιο ηλικιωμένο του δωματίου».

πηγή: huffingtonpost.gr