Αποζημίωση 200.000 δολάρια κέρδισε υπάλληλος της BP στην Δυτική Αυστραλία, ο οποίος απολύθηκε διότι σατίρισε τα αφεντικά του με ένα κλασικό στιγμιότυπο από την ταινία που περιγράφει τις τελευταίες ώρες του Αδόλφου Χίτλερ και των στενών συνεργατών του. Ο Σκοτ Τρέισι, που δούλευε ως τεχνικός στην BP, σύμφωνα με το BBC, δημοσίευσε το συγκεκριμένο βίντεο παρωδία με τον Χίτλερ από την ταινία “Downfall” («Η Πτώση») για να διακωμωδήσει τη στάση της εταιρείας κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τα εργατικά σωματεία για τις μισθολογικές αυξήσεις.

Η ανάρτηση του βίντεο έγινε σε ένα κλειστό γκρουπ στο Facebook. Οι υπεύθυνοι της BP όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει το βίντεο απέλυσαν τον Τρέισι και το χαρακτήρισαν «απίστευτα προσβλητικό και άκομψο».

O εργαζόμενος κινήθηκε νομικά, αλλά έχασε την υπόθεση. Το βίντεο κρίθηκε προσβλητικό. Στη συνέχεια έκανε έφεση και το δικαστήριο τελικά αποφάσισε υπέρ του και επαναπροσλήφθηκε. Επίσης θα λάβει αποζημίωση 200.000 δολαρίων που αντιστοιχεί στους χαμένους μισθούς της διετίας και σε ασφαλιστικές εισφορές.

Η Ένωση Εργαζομένων σημείωσε ότι έχουν υπάρξει «χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις σατιρικής απεικόνισης», υποστηρίζοντας ότι «τη μέρα που αυτό το δικαίωμα (σ.σ: της σάτιρας και στους εργοδότες) θα χαθεί, θα είναι μία μαύρη μέρα για την Αυστραλία».

Πηγή:  euro2day.gr