Με τις κατηγορίες της απειλής και έργο εξύβριση θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα, ο γιος πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και ένας Ιταλός υπήκοος, που συμμετείχαν σύμφωνα με την αστυνομία στην παρέμβαση με τρικάκια έξω από το δικηγορικό γραφείο και την οικία της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στο Κολωνάκι.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 11 το πρωί, πέντε μοτοσυκλέτες στις οποίες επέβαιναν 10 άτομα προσέγγισαν το κτίριο, και πέταξαν φειγβολάν με υπογραφή της «Ταξικής Αντεπίθεσης». Αστυνομικός σκοπός που φρουρούσε το κτίριο κατάφερε να ακινητοποιήσει την μια από τις μηχανές και να προχωρήσει στην προσαγωγή των δύο αναβατών, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από την μήνυση που υπέβαλε η Σοφία Νικολάου.


Καταδίκη από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Την έντονη καταδίκη της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, προκάλεσε η επίθεση έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής, κυρίας Σοφίας Νικολάου στο Κολωνάκι, από ομάδα αναρχικών. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί, « ο νεολογισμός περί κατοχής της απόλυτης και της αποκλειστικής γνώμης από οποιονδήποτε και οι ακτιβίστικες ενέργειες για την προβολή του δικού μας «σωστού», οδηγούν σε περιχαρακώσεις και τελικά στην κατάργηση του μόνου τρόπου επίλυσης των προβλημάτων που είναι ο διάλογος». Παράλληλα στο στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος κύριος Σπύρος Καρακίτσος και ο ο γ.γ, κύριος Βασίλης Μπισμπίκης, τονίζεται πως, «Το δίκαιο ως επιχείρημα έχει αξία μόνο αν συνοδεύεται από τη δύναμη που μπορεί να το επιβάλλει. Για τα σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα των Ελληνικών φυλακών, αυτή η δύναμη δεν μπορεί να είναι άλλη παρά αυτή της κατανόησης και τους διαλόγου. Οτιδήποτε άλλο λειτουργεί αποπροσανατολιστικά», καταλήγει η ανακοίνωση.
Κείμενο των 2 συλληφθέντων από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ
Ο γιος του Νίκου Βούτση και ο Ιταλός υπήκοος που συνελήφθησαν έγραψαν κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σημερα 15/12 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση έξω από το γραφείο της γενικής γραμματέως “αντί”εκληματικης πολιτικής Σοφίας Νικολάου. Οι αστυνομικοί που την προστατεύουν για να μπορεί να διαπράττει ανενόχλητη το δολοφονικό της έργο μας συνέλαβαν. Με αυτήν την παρέμβαση επιχειρήσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες έγκλειστους-έγκλειστες των φυλακών. Σ’ εκείνους και εκείνες που οι ζωές τους για το σύστημα παραμένουν διαχρονικά αναλώσιμες και απαξιωμένες. Η γ.γ. εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου αποτελεί ένα λαομίσητο πρόσωπο για την κοινωνία και ειδικά για τους έγκλειστους και τις εγκλειστες. Αποτελεί ένα ακόμη λαμόγιο που παρασιτεί σε βάρος του λαού εισπράττοντας χρήματα από μίζες και υπερτιμολογήσεις προϊόντων που προορίζονται για τις φυλακές.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/sto-eisaggelea-o-gios-toy-nikoy-boytsi-kai-o-italos-ypikoos