Αγορές ρούχων και άλλων ειδών λιανικής κατόπιν… ραντεβού, μπορουν να κάνουν οι καταναλωτές,  έτσι ώστε να αποφύγουν τον συγχρωτισμό με άλλους καταναλωτές και κυρίως την αναμονή στην ουρά.

Πλέον υπάρχει μέγιστο όριο ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός του καταστήματος.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημείο των καιρών, μια υπηρεσία την οποία παρέχουν κάποιοι λιανέμποροι στην προσπάθεια να συγκρατήσουν τις απώλειες στον τζίρο λόγω της πανδημίας που πλήττει και τον κλάδο του λιανεμπορίου από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Τζίρος που δεν αναμένεται να ανακάμψει ούτε κατά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι την Κυριακή αυτή τα καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά σε όλη την επικράτεια, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ., καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Κορυφαία αλυσίδα αθλητικών ειδών εφαρμόζει εδώ και λίγο καιρό το σύστημα των αγορών με ραντεβού σε τρία από τα καταστήματά της (ένα στο κέντρο της Αθήνας, ένα στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα και ένα στη Θεσσαλονίκη).

Ο καταναλωτής «κατεβάζει» στο κινητό του την εφαρμογή της πολυεθνικής αλυσίδας, επιλέγει το κατάστημα που θέλει να επισκεφθεί και βλέπει τις διαθέσιμες ώρες και ημερομηνίες για τις οποίες μπορεί να κάνει κράτηση. Επιλέγει την ώρα άφιξης που επιθυμεί και κάνει την κράτηση. Στο κινητό τηλέφωνο εμφανίζεται το εισιτήριο με τη μορφή QR Code το οποίο ο καταναλωτής επιδεικνύει στο προσωπικό του καταστήματος και δεν περιμένει σε ουρά για να εισέλθει σε αυτό. Κάθε κράτηση ισχύει για δύο άτομα, ενώ ο καταναλωτής μπορεί να παραμείνει στο κατάστημα για όσο αυτό είναι ανοιχτό.