Ανάγκασαν τους γονείς να κατέβουν από την πτήση μαζί με τον 4χρονο γιο τους, παρόλο που είχε σχετική ιατρική βεβαίωση.

Ένα 4χρονο αγόρι με αυτισμό απομακρύνθηκε από πτήση στις ΗΠΑ όταν η αεροπορική αρνήθηκε να αναγνωρίσει την αναπηρία του και επέμεινε να φορέσει μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η Spirit Airlines είπε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως όλοι οι επιβάτες εκτός από παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, οι ταξιδιώτες με ιατρική εξαίρεση δεν είναι απαραίτητο να φορέσουν μάσκα.

Η μητέρα του αγοριού είπε ότι ο γιος της λάτρευε τα αεροπλάνα και ήταν εκτός εαυτού μετά την απομάκρυνσή του.

Αεροπορική απομάκρυνε 4χρονο με αυτισμό επειδή δεν φορούσε μάσκα

Η Callie Kimball εξήγησε πως ταξίδευε με τον γιο της, Carter και τον σύζυγό της από το Λας Βέγκας τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως είχε ιατρική βεβαίωση αναφορικά με την κατάσταση του γιου της.

«Εξαιρείται από τη χρήση μάσκας επειδή όταν τη φοράει κρατάει την αναπνοή του ή παθαίνει κρίση και κάνει κακό στον εαυτό του», σημείωσε η μητέρα, διευκρινίζοντας ότι ο γιος της έχει αυτισμό και δεν μιλάει.

Αεροπορική απομάκρυνε 4χρονο με αυτισμό επειδή δεν φορούσε μάσκα

Όταν ο σύζυγός της έδειξε τη βεβαίωση στο προσωπικό της Spirit Airlines στο Λας Βέγκας, λέει πως του απάντησαν: «Όχι, ο αυτισμός δεν είναι αναπηρία. Πρέπει να φορέσει μάσκα ή να κατέβει από το αεροπλάνο».

«Έχει εμμονή με τα αεροπλάνα. Οπότε καθόταν στη θέση του, ήσυχα και κοιτούσε έξω από το παράθυρο και μια κυρία άρχισε να φωνάζει, “Κατεβείτε!”», ανέφερε η μητέρα του 4χρονου, λέγοντας ότι ποτέ προηγουμένως δεν έχει βιώσει ξανά «τέτοιου είδους διακρίσεις από οποιονδήποτε».

Η οικογένεια κατάφερε τελικά να επιστρέψει σπίτι με πτήση της American Airlines, όπου δέχθηκαν τη σχετική βεβαίωση για τον 4χρονο.

Πηγή: lifo.gr