Μπαράζ αντιδράσεων και ερωτημάτων έχει προκαλέσει η βάφτιση, που έγινε με νονό τον Άδωνη Γεωργιάδη στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως υπήρχε ειδική άδεια από την Πολιτική Προστασία και πως ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει τη σχετική διαδικασία «αν έχει σοβαρούς λόγους».

Ωστόσο, σήμερα ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις εκθέτοντας ακόμη περισσότερο τον υπουργό της κυβέρνησης, που εμπαίζει τα δικαιώματα των πολιτών.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως είπε χαρακτηριστικά πως «έγινε μια συγκεκριμένη ενέργεια από έναν υπουργό. Έχετε άλλες πληροφορίες ότι γίνονται βαφτίσεις σε εκκλησίες;».

Σε ερώτηση για την «ειδική άδεια» απάντησε το εξής: «Εγώ αυτό πρώτη φορά το ακούω. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, ότι μπορεί κανείς να πάρει άδεια για να τελέσει οτιδήποτε σε μία εκκλησία εκτός από αυτά τα οποία επιτρέπονται σύμφωνα με τις αποφάσεις που βγαίνουν κάθε εβδομάδα».

«Την ειδική άδεια που λέτε πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω» επανέλαβε στη συνέχεια για να προσθέσει ότι οι βαφτίσεις απαγορεύονται σε περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

Όπως επισήμανε, όταν η περιοχή δεν είναι σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ισχύει η ΚΥΑ, που επιτρέπει γάμους μόνο με εννέα άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό του ναού. «Η Εκκλησία εφαρμόζει ότι λέει η ΚΥΑ, που δεν λέει τίποτα. Δεν γράφει ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αναφέρει όμως από τα μυστήρια μόνο το γάμο» είπε.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας άφησε επίσης αιχμές κατά του ιερέα που τέλεσε το συγκεκριμένο λέγοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, εάν ο δηλαδή ο παπάς πάρει χαρτί «ειδικής άδειας», θα πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολής του, εάν θα πρέπει να την κάνει ή όχι. Πιθανολογώ. «Δεν έχει συμβεί στο χώρο το δικό μου» σημείωσε.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρος της ΔΡΑΣΗ, Αντύπας Καρύπογλου, τονίζει σε αναρτήσεις του την παραβίαση των προβλέψεων του ΦΕΚ και των μέτρων από τον κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να βαφτίσει το βρέφος της οικογένειας του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, αναφέροντας πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να λάβει κάποιος «ειδική άδεια» από την Πολιτική Προστασία.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25

Το θέμα έχει προκαλέσει πλήθος πολιτικών επικρίσεων με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέρχεται. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγόρησε χθες βράδυ (Δέλτα Τηλεόραση) την κυβέρνηση για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας «κερασάκι στην τούρτα» τη βάφτιση μετά το «το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και την Τσικνοπέμπτη στον ΕΟΔΥ».

Χθες ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, χαρακτήρισε «αντάξιο της “ανεμελιάς” του πρωθυπουργού», τον υπουργό Ανάπτυξης «που καθημερινά κάνει ρεκόρ εμφανίσεων στα μέσα για να “νουθετήσει” τους πολίτες, ο άνθρωπος που για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα δεν βλέπει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της οποίας είναι “πρωτοκλασάτο” μέλος, αλλά την Αριστερά και τους διαμαρτυρόμενους πολίτες».

«Επισήμως υπάρχουν στη χώρα δύο κατηγορίες πολιτών, η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της, για τους οποίους ούτε έλεγχοι, ούτε πρόστιμα, ούτε και ξυλοδαρμοί θα υπάρξουν από τους πραιτωριανούς του κ. Χρυσοχοΐδη. Και οι “άλλοι”, οι απλοί πολίτες, στους οποίους όχι μόνο κουνάει το δάχτυλο καθημερινά η κυβέρνηση μαζί με τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, αλλά ενίοτε τους ξυλοφορτώνουν κιόλας οι συμμορίες της ΔΡΑΣΗ» πρόσθεσε.

Πηγή: efsyn.gr