«Παραιτούμαι! Οι γιατροί μου είναι στα όρια της παραφροσύνης» γράφει στην επιστολή του ο Ιωάννης Ιωαννίδης, διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία.

Επισημαίνοντας πως «σήμερα θα ήμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid», ο Ιωάννης Ιωαννίδης σοκάρει με τα όσα καταγγέλει στην επιστολή παραίτησής του από τη θέση του διευθυντή του Παθολογικού Τομέα.

Ο διευθυντής της A’ Παθολογικής Κλινικής του «Αγίου Όλγα», κάνει λόγο για «πλήρη αποτυχία» του κυβερνητικού σχεδιασμού και «άγνοια των πραγματικών συνθηκών»

Περιγράφοντας τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, κάνει λόγο για «γιατρούς στα όρια της παραφροσύνης», ασθενείς σε αναμονή – με συγχρωτισμό ασθενών Covid και κοινών περιστάτικων –  ενώ καταγγέλλει αφόρητη πίεση και «τηλέφωνα βουλευτών» που έκαναν παράπονα ότι δεν είδαμε τους «δικούς τους».

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησής του:

«Προς Ιατρική Υπηρεσία Και Διοικητή

Κοινοποίηση: Διευθυντές κλινικών και τμημάτων

Αγαπητοί κύριοι

Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 4/3/2021) μάθαμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου β, 1 μέρα μόλις μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία θα είμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!!!!!!

Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.

Ώρα 21.00 βραδινή: Έχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια!!! μέχρι τις 11 το πρωί (ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση). Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους: Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!

Μαζί με τη θλίψη μου (και την ντροπή που αισθάνομαι) παρακαλώ όπως δεχθείτε την άμεση παραίτησή μου από την θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα (ούτως ή άλλως διακοσμητικό ρόλο και μόνο διαδραματίζω). Διατηρώ την θέση του διευθυντή στην Α’ Παθολογική μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί η λειτουργία της σε αυτή την κρίσιμη φάση.

Ο Διευθυντής της Κλινικής Ι. Ιωαννίδης, παθολόγος με εξειδίκευση στον ΣΔ».

Σημειώνεται πως την επιστολή του κύριου Ιωαννίδη ανέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναρτώντας την στο Facebook

Πηγή: reader.gr