1803: Ο Βρετανός επιστήμονας Τζον Ντάλτον αρχίζει να χρησιμοποιεί σύμβολα για να αναπαραστήσει τα άτομα των χημικών στοιχείων. Δημοσίευσε το 1808 την ατομική του θεωρία με την οποία εξήγησε τους νόμους των αερίων, όπως και τη χημική συμπεριφορά των διαφόρων ουσιών και βοήθησε στον προσδιορισμό του ατομικού βάρους των στοιχείων. Ο Ντάλτον δεν μπορούσε να ξεχωρίζει τα χρώματα. Μελέτησε την ίδια του την ασθένεια η οποία ονομάστηκε «δαλτονισμός» (αχρωματοψία).

1861: Ο Γουστάβος Κλάους ιδρύει στην Πάτρα την ομώνυμη Οινοπία (Achaia Claus).

1901: Ο αναρχικός Λέον Τσόγκλος δολοφονεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλιαμ ΜακΚίνλι στην παναμερικανική έκθεση στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

1955: Πογκρόμ κατά της ελληνικής και αρμενικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Τουρκίας. Η αφορμή δόθηκε στη Θεσσαλονίκη με μια ενέργεια προβοκάτσιας στο σπίτι του Κεμάλ Αταττούρκ. Σε εννέα ώρες καταστράφηκαν 4.500 ελληνικά καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες και 37 σχολεία.

1972: Η λεγόμενη σφαγή του Μονάχου. Εννέα αθλητές της ισραηλινής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου γίνονται θύματα απαγωγής της παλαιστινιακής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης». Η απαγωγή έληξε με αποτυχημένη επέμβαση της γερμανικής αστυνομίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα αθλητές, ένας αστυνομικός και πέντε από τους απαγωγείς. Μαζί με τους δυο αθλητές που είχαν δολοφονηθεί νωρίτερα, ο τελικός απολογισμός έφτασε τους 17 νεκρούς.

1986: Δύο τρομοκράτες της οργάνωσης Αμπού Νιντάλ σκοτώνουν 22 άτομα και τραυματίζουν έξι σε επίθεση που εξαπέλυσαν στη συναγωγή Νεβέ Σαλόμ της Κωνσταντινούπολης.

1991: Η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ρωσίας «ξαναφτίζεται» Αγία Πετρούπολη. Είχε ονομαστεί Λένινγκραντ το 1924.

1997: Πραγματοποιείται στο Λονδίνο η κηδεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Νταϊάνα. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν τη νεκρώσιμη πομπή στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας και περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι την είδαν από την τηλεόραση.