Όταν μια εταιρεία κατασκευάζει και κυκλοφορεί ένα δημοφιλές προϊόν υψηλής ποιότητας – όπως τα AirPods Pro – είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα βγουν στην αγορά φθηνές αντιγραφές. Αυτές τις μέρες, οι απομιμήσεις έχουν εξελιχθεί αρκετά ώστε να μοιάζουν πολύ με τις συσκευές στις οποίες βασίζονται. Ωστόσο, το εξωτερικό design είναι το μόνο πράγμα που πλησιάζει την πραγματική συσκευή. Πλέον, μπορούμε να δούμε πόσο διαφέρουν εσωτερικά τα αυθεντικά από τα ιμιτασιόν AirPods Pro, χάρη σε μερικές αξονικές τομογραφίες.
Η Lumafield, η εταιρεία που μας έδειξε τη διαφορά μεταξύ των καλωδίων USB-C αξίας 5 και 130 δολαρίων χρησιμοποιώντας αξονικές τομογραφίες, έκανε τώρα το ίδιο με τα AirPods Pro (2ης γενιάς) της Apple έναντι των αντιγραφών τους. Οι τρισδιάστατες σαρώσεις κάνουν απίστευτη δουλειά δείχνοντας πόσο πιο πολύπλοκο είναι το πραγματικό προϊόν σε σύγκριση με τις απομιμήσεις.
Τα πιο ενδιαφέρονται και σημαντικότερα σημεία είναι η μπαταρία, η ποιότητα κατασκευής, και τα κυκλώματα. Ξεκινώντας με τη μπαταρία, φαίνεται ότι τα AirPods χρησιμοποιούν μια ειδικά κατασκευασμένη μπαταρία με κουμπιά – τις κυκλικές μπαταρίες που βρίσκουμε σε πολλές συσκευές – που σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλαμβάνει μικρό χώρο και να χωράει μέσα στη συσκευή.
Αντίθετα, και οι δύο απομιμήσεις που εξετάζει το Lumafield χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου με κυψέλες που είναι τσαλακωμένες μέσα στο περίβλημα. Αυτές οι λιγότερο εξελιγμένες μπαταρίες ενέχουν επίσης δυνητικά αυξημένο κίνδυνο για τον χρήστη, καθώς μπορεί να υπερθερμανθούν ή και να εκραγούν.
Όσον αφορά το κύκλωμα, θα παρατηρήσετε μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του προϊόντος της Apple και των δύο απομιμήσεων. Αν κοιτάξετε τις παρακάτω εικόνες, οι δύο εικόνες στα δεξιά δείχνουν εξαρτήματα συνδεδεμένα με πολλαπλά καλώδια. Μπορείτε επίσης να δείτε κάποια πρόχειρη συγκόλληση στα σημεία που συνδέονται τα καλώδια.
Τέτοιου είδους πράγματα δεν εμφανίζονται στα AirPods Pro, τα οποία χρησιμοποιούν εύκαμπτες πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων για την αποτελεσματικότερη χρήση του περιορισμένου χώρου. Η Lumafield επισημαίνει επίσης ότι οι απομιμήσεις έχουν λιγότερα μικρόφωνα, με αποτέλεσμα χειρότερη ποιότητα ήχου.
Περνώντας στην ποιότητα κατασκευής, διαπιστώθηκε ότι μία από τις απομιμήσεις δεν διέθετε ασύρματη φόρτιση, ενώ από την άλλη έλειπαν οι μαγνήτες για να την ασφαλίσει στη θήκη φόρτισης. Το προϊόν της Apple διαθέτει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά.
Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι οι απομιμήσεις είναι κατώτερες από τα προϊόντα στα οποία βασίζονται, είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπουμε τι ακριβώς κάνει καλύτερο το γνήσιο προϊόν. Το ίδιο ισχύει για τα προϊόντα όλων των μεγάλων εταιρειών, όπως η Apple, η Samsung, η Google, και άλλες. Αυτό δείχνει επίσης το υψηλό επίπεδο σκέψης και μηχανικής που απαιτείται για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ακόμα και φαινομενικά απλών συσκευών όπως ένα ζευγάρι ακουστικά.
ΠΗΓΗ: techmaniacs